House B / Aretz Dürr Architektur

first_imgCopyAbout this officeAretz Dürr ArchitekturOfficeFollowProductsWoodGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBiberachOn FacebookGermanyPublished on February 04, 2021Cite: “House B / Aretz Dürr Architektur” 04 Feb 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?坡地上的玻璃宅 / Aretz Dürr Architektur是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  120 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Biberach, Germany Photographs “COPY” House B / Aretz Dürr ArchitekturSave this projectSaveHouse B / Aretz Dürr Architektur Houses Photographs:  Luca Claussen FotografieLead Architects :Sven Aretz, Jakob DürrCity:BiberachCountry:GermanyMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Luca Claussen FotografieRecommended ProductsWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornText description provided by the architects. The construction task was to raise the height of a single-family dwelling in a central location in Biberach an der Riß. The existing building from the 70s stands on a steep south-facing slope. From north to south, the plot drops by ten meters over a distance of 30m. The house extended over 3 split-level floors, which had no direct spatial connection to each other. The staircase, which ran parallel to the slope, stood as a barrier between the living spaces. Connections to the garden also remained largely unused.Save this picture!© Luca Claussen FotografieThe as-built analysis clearly showed that the building fabric neither structurally nor spatially justified an increase in height and thus the continuation of the existing structure. Save this picture!ElevationThe realized design, therefore, removes the staircase, which was perceived as a spatial barrier, opens the living spaces to each other and adds to the solid building, which was partially demolished, on the valley side a steel skeleton structure enclosed in glass in an east-south-west direction, which makes the actual quality of the site tangible and accessible: The flowing living space in the middle of the slightly overgrown garden interwoven with lush vegetation.Save this picture!© Luca Claussen FotografieSave this picture!© Luca Claussen FotografieThe converted single-family residence becomes a multi-family dwelling consisting of two vertically stagged, self-sufficient, and accessible residential units, each connecting to the existing site at ground level.  The first floor, which is the same level as the street, includes an eat-in kitchen, hallway, guest toilet, bedroom, study, and bathroom.Save this picture!© Luca Claussen FotografieThe lower living unit extends over 3 offset split-level floors with 3 bedrooms, fireplace room, 2 bathrooms, and the new living and dining room on the valley-side garden level, to which the fireplace room on the entrance level now opens itself. The new exterior staircase leads into this open space structure and provides an unexpected view of the steel frame building, the green garden, and the Rotbach Valley.Save this picture!ElevationJust as unexpectedly, the elevator begins in the uphill garage, leads overall floors, and ends on the garden level.Save this picture!© Luca Claussen FotografieThe new building derives its form solely from its structural components and their structural order. 14 slender steel columns (100x100mm) on a 1.95m axial grid support the two-floor slabs, which are designed as composite slabs with a 6.50m span. The floor-by-floor wind bracing in the corner bays remains visible. A filigree aluminum post-and-beam façade wraps around the steel structure and plays with the two-story structure of the residential floors, which are divided into three heights.Save this picture!© Luca Claussen FotografieThe textile sunshade forms a second level that protects the glass building envelope from overheating in the summer like a veil, while at the same time allowing a view of the garden. Curtains create privacy when needed.Save this picture!© Luca Claussen FotografieThe various components of the supporting structure, facade, sunshade, and privacy screen create a fabric-like, spatially deep, ephemeral structure that changes depending on the time of year and day, the form of use, and the mood of the light. Save this picture!© Luca Claussen FotografieProject gallerySee allShow lessATI 2021, 2nd International Symposium of Architecture, Technology and InnovationConferenceSpring 2021 Sciame Lecture SeriesLecture Series Share Year:  Architects: Aretz Dürr Architektur Area Area of this architecture project Germany Save this picture!© Luca Claussen Fotografie+ 14Curated by Paula Pintos Share House B / Aretz Dürr Architektur 2020 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/956302/house-b-aretz-durr-architektur Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/956302/house-b-aretz-durr-architektur Clipboard Projects “COPY” ArchDailylast_img read more